Venstre - Så ved du, det bli'r til noget

Født og opvokset i Glostrup.
Klar til min 7. periode i kommunalbestyrelsen


Jeg er født i 1946 og uddannet HD i Regnskab (civiløkonom). Gift siden 1969 med Hanne, og vi har 2 sønner, der begge er uddannede revisorer (statsaut. revisor hhv. cand merc aud). Og sønnerne har hver 2 børn, så vi har 4 børnebørn født i årene 2012-2016.

Jeg har været medlem af kommunalbestyrelsen siden 1. januar 1998, og p.t. sidder jeg i Økonomiudvalget, Miljø- og Teknikudvalget samt Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget. Hertil kommer andre poster, bl.a. bestyrelsesformand i Glostrup Forsyning A/S og bestyrelsesmedlem i Vestegnens Kraftvarmeselskab I/S.

I dag er jeg ansat i et mindre selskab som regnskabsmedarbejder. Seneste arbejdsgivere forinden var AXA Forsikring samt IBM Danmark og Mærsk Data, hvor jeg beskæftigede mig med koncernregnskab, likviditet, anlægsaktiver og andre regnskabsopgaver samt administration af IBMs Pensionskasse.

Jeg er født på den gård i Ejby, hvor min far voksede op. Gården eksisterer stadig på Ejbytoften 2. Kort efter flyttede vi til Glostrup, først på Hovedvejen og senere på Florasvej, inden vi i 1960 vendte tilbage til gården i Ejby.

De tre første skoleår gik jeg på Højvangskolen, og da Søndervangskolen var blevet bygget, fortsatte jeg der. Jeg har altid godt kunnet lide at gå i skole, og især matematik og historie interesserede mig. Min utålmodighed og lidt for kvikke bemærkninger gav af og til nye udfordringer - også for lærerne.

2. mellem på Søndervangsskolen 1959
2. mellem på Søndervangsskolen 1959

Da jeg var 13 år flyttede vi tilbage til gården i Ejby, der dengang var trelænget. Min farfar var død, og min farbror var ungkarl. Så der var rigelig plads til os fem (jeg har en yngre bror og søster). Der var ænder, høns og godt 300 grise - og noget jord, som var forpagtet ud, og som nu er en del af Vestskoven.

Det var en herlig ungdomstid i 60'erne med masser af sport og så det frie liv på landet. Selv om jeg manglede tre år af min skoletid, fortsatte jeg med at gå på Søndervangskolen. Hellere cykle de par kilometer ekstra end at skulle miste mine skolekammerater. Men det var sjældent, jeg havde klassekammerater med hjem - der var nok for langt til Ejby.

Min helt store fritidsinteresse har siden 1957 været atletikken. Det kan du læse mere om i afsnittet Atletik.

Siden 1985 har jeg plejet min interesse for slægtsforskning og historie. Det har jeg skrevet mere om i afsnittet Slægtsforskning.

En tredje interesse er kunst. Jeg har været med til at starte to firma-kunstforeninger og siddet i bestyrelsen for tre. Jeg er i dag medlem af tre kunstforeninger, bl.a. Glostrup Kunstforening, hvor jeg har været medlem i årevis.

I årene 1990-1998 sad jeg i skolebestyrelsen for Nordvangskolen. Det var en god periode, og forældrene engagerede sig meget i skolen. De sidste 2½ år havde jeg ikke børn på skolen.

Når man læser foranstående (jeg har også lagt arbejde i to grundejerforeninger), kan det se ud, som om jeg har det skidt hjemme. Det er absolut ikke tilfældet; jeg kan bare ikke lade være med at blande mig. Da jeg skulle til forældremøde med Jakob i 1. g på Albertslund Gymnasium, fik jeg af Jakob besked på ikke at blande mig i noget som helst - og i øvrigt ikke gøre mig bemærket. Jeg skulle iklæde mig rullekravesweater og cowboybukser for ikke at vække opsigt. Dengang var mit arbejdstøj hos Mærsk Data skjorte og slips. Det kneb for mig at falde i med væggen.

Jeg har altid været interesseret i samfundet, og vi har diskuteret hjemme uden at involvere os i partipolitik. Men efter et informationsmøde i 1997 på biblioteket var jeg overbevist om, at det kunne jeg gøre bedre end flere kommunalbestyrelsesmedlemmer. Og da jeg nogle år havde været medlem af Venstre, stillede jeg op til valget i november 1997 og blev valgt. Nogle vil måske mene, at jeg partimæssigt er "faldet lidt udenfor", for min morfar Nicolai Clausen var byrådsmedlem 1937-43 i Faaborg for Socialdemokratiet. Men min oldefar Jens Nielsen sad i 1920-21 i Rødovre sogneråd for Have- og Landbrugslisten. Og selv i Glostrup sogneråd har jeg en forfader - det var i perioden 1851-55, hvor min tip-tip-oldefar Søren Christensen som gårdejer på Spirgården i Ejby var sikret plads.

Det giver naturligvis anledning til at sammenligne, når man lægger sin energi i politik i stedet for idræt. Beslutninger tager længere tid politisk, Folketinget træffer ofte beslutninger på kommunernes vegne - og nogle gange må gode argumenter vige for at opnå enighed med øvrige partier. Ritualer, som f.eks. at man "giver hånd" hele vejen rundt inden hvert møde var helt nyt for mig. Og så skal man vænne sig til intetsigende beslutningsreferater, hvor argumenter fra debatten ikke er omtalt.

I idrætsverdenen er vi vant til at stille med stærkeste hold. Venstre stiller også denne gang med det stærkeste hold med både kompetencer, rutine og nytænkning. Jeg er glad for at være med på holdet for 6. år i træk.

Venstres politiske holdninger finder du under Valgtemaer. Dem vil vi arbejde på de kommende 4 år.

Copyright © 2005-2021 Leif Meyer Olsen